Actueel

Oktober 2021

De Rooie Buurt was in 1919 het eerste project van de Katwijksche Bouwvereniging, later Woonstichting KBV en aansluitend Dunavie. Deze historische visserswoningen waren aan renovatie toe. De Groep RGVO mocht deze prachtige woningen renoveren. In een paar maanden tijd hebben onze professionials een mooi stuk werk geleverd. Het resultaat is dat deze monumentale woningen weer in hun volle glorie zijn terug gebracht.

 

 

Actueel jubileum
September 2021

Het is deze maand niet zomaar feest, ook niet dubbel feest, maar zelfs drie dubbel feest bij De Groep RGVO! Wij vieren namelijk maar liefst drie jubilea. Twee collega’s zijn dit jaar 25 jaar in dienst en de derde is dit jaar alweer 45 jaar in dienst! Dit zijn altijd bijzondere mijlpalen die we niet aan ons voorbij laten gaan. Op 24 september jl. hebben we de betreffende collega’s uitgebreid gefeliciteerd, hebben we geluisterd naar mooie en ontroerende speeches en hebben we met het hele team geproost op nog meer fijne en productieve jaren bij De Groep RGVO.

Lieve collega’s, namens het hele team van De Groep RGVO nogmaals hartelijk gefeliciteerd met deze bijzondere mijlpalen. Jullie zijn een inspiratie voor iedereen. Bedankt voor jullie inzet en gezelligheid, we zouden jullie voor geen goud willen missen!

 

 

Actueel jubileum
Augustus 2021

Kunt u niet wachten op de zomervakantie? Onze vaklieden ook niet en zij zullen vanaf volgende week met Bouwvak gaan.

De Bouwvak bij De Groep RGVO vindt dit jaar plaats van week 31 t/m week 33 (2 – 20 augustus 2021). U kunt ervan uit gaan dat de gemaakte projectplanningen hierdoor niet zullen veranderen, wel is er een mogelijkheid dat er op bepaalde projecten een mindere bezetting zal zijn. Het hoofdkantoor van De Groep RGVO blijft ook bereikbaar en blijft volgens huidige openingstijden open.

Wij wensen iedereen alvast een hele fijne vakantie toe.

 

 

Actueel project Haaglanden
Juni 2021

Door opdrachtgevers en voor onze interne kwaliteitsbeheersing wordt steeds meer gevraagd dat onze teams in staat zijn om de kwaliteit van hun werk te kunnen beoordelen. Daarom hebben onze leidinggevenden onlangs een inspirerende training van het Verfadviescentrum gevolgd waarin hen werd geleerd hoe ze op een systematische manier de kwaliteitscontrole van schilderwerk uit kunnen voeren.

Er werden metingen verricht, geïnspecteerd en analyses gemaakt van een project waar De Groep RGVO nu aan het werk is.

Het bijzondere project in Katwijk, de duidelijke aanwijzingen, de fijne sfeer en het goede weer, maakten het tot een leerzame dag.

 

 

Actueel project Haaglanden
April 2021

Op 28 april 2021 is de ontheffing afgegeven voor twee projecten waar in totaal 73 woningen energetisch worden veranderd in comfortabele en duurzame woningen. Met deze ontheffing is het startschot gegeven, zodat in het 3e kwartaal van 2021 een aanvang gemaakt kan worden met deze renovatie.  

Bij de aanvankelijke start bleek binnen het plangebied de mogelijke aanwezigheid van vleermuizen, gierzwaluwen en huismussen. Daarom is een onderzoek in handen gegeven van Ecologisch bureau Habitus.

Dit onderzoek heeft ruim een jaar geduurd en in dat jaar zijn binnen het gebied de broedlocaties, zomer en winterverblijfplaatsen van vleermuizen, huismussen en gierzwaluwen in kaart gebracht. Op het advies van Habitat heeft De Groep RGVO binnen het plangebied tijdelijke nest- en verblijfkasten aangebracht.

Tijdens de veranderingen aan de woningen worden ook de definitieve verblijven van de medebewoners uit de dierenwereld meegenomen, zodat na de renovatie hun tijdelijke voorzieningen een integraal onderdeel worden van het geheel.

Begin 2022 hebben we weer 73 woningen die niet alleen aan de laatste eisen van bewoners voldoen, maar ook een bijdrage leveren aan de natuur in Nederland.

 

Actueel project Haaglanden
December 2020

Ook tijdens de lockdown werken we door. Het Rijk en de bouw- en technieksector hebben het protocol “Samen veilig doorwerken” vastgesteld. In dit protocol zijn richtlijnen opgesteld waar we ons nauwgezet aan houden. Hierdoor komt het werk niet stil te liggen en kunnen onze mensen toch veilig kunnen werken.

Onze vaklieden weten waar ze op moeten letten en zijn op de hoogte van de laatste voorschriften. Zowel op de bouwplaats als voor binnenwerk, zodat het werk voor iedereen op een veilige manier kan doorgaan.

Augustus 2020

De Groep leidt structureel leerlingen op. Het onderhouden van objecten is een afwisselend vak met uitdagingen en prachtige doorgroeimogelijkheden. We beschermen voor honderden miljarden aan onroerend goed, waardoor het beroep van onderhoudsprofessional een interessant vak is. De Groep leidt schilders, betonreparateurs en timmerlieden op.

Hoog tijd om het vak meer waarde te geven.

Gemiddeld is zo’n 20% van ons personeel leerling. Omdat we het belangrijk vinden dat jongeren tijd en ruimte krijgen om zich te ontwikkelen tot een volwaardige professional, hebben we hiervoor bewust een beleid ontwikkeld. Daarvoor werken we nauw samen met het SBB. Het SBB erkent en ondersteunt de leerbedrijven die mbo-leerlingen een stage of leerbaan aan willen bieden.

In het Magazine van OnderhoudNL zijn we gezamenlijk geïnterviewd over het succes van deze samenwerking.

Juli 2020

De Groep breidt haar wagenpark uit met Volkswagen Crafters. Voor de afdeling beton kiest De Groep voor deze veelzijdige bedrijfswagen vanwege de beste belaadbaarheid in zijn soort. Daardoor is er meer ruimte voor al het materieel dat nodig is voor de werkzaamheden ter plaatse. Efficiency en energiezuinigheid gaan in deze auto’s samen met de nieuwste technologie

Juni 2020

De Groep RGVO is opnieuw getoetst voor het VGO keur. Het VGO-keur is een onafhankelijk keurmerk dat u als opdrachtgever zekerheid biedt. Het VGO keur garandeert  de technische- en organisatorische kwaliteit van onze organisatie, maar het keurmerk waarborgt ook de financiële gezondheid en stabiliteit van De Groep RGVO. Wij zijn er trots op dat we weer aan alle eisen en voorwaarden van het VGO keurmerk voldoen. Wij kunnen veel beloven, maar nu weet u als opdrachtgever ook zeker dat u zaken doet met een integere partner.

Maart 2020

Om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen zijn al onze medewerkers geïnformeerd over het advies van RIVM. Onze vaklieden en het kantoorpersoneel volgen de adviezen en houden zich aan de instructies van het protocol samen veilig doorwerken. Ook tijdens de lunch en het werkoverleg wordt de 1,5 meter regel nauwgezet gevolgd.

Januari 2020

Ons renovatieproject van de balkonvloeren van twee vleugels van een appartementencomplex in Den Haag, is afgerond.  Om de balkons te verduurzamen én waterkerend te maken is het Triflex BIS BTS systeem gebruikt. Dit levert een strak resultaat op, passend bij de architectuurelementen van het gebouw. De opdrachtgever en bewoners zijn positief over de nieuwe uitstraling. De samenwerking met ons team was uitstekend. De opdrachtgever heeft deze foto gemaakt ter herinnering aan een bijzonder geslaagd project.